Хемороиди?

Kрај на вашите тегоби!

HemoClin – брзо ублажување на тегобите и помош при појава на внатрешни и надворешни хемороиди, болни пукнатини и други тегоби во пределот на аналниот отвор. 

Повеќе

Што се хемороиди?

Хемороидниот венски систем е нормален сплет на крвни садови во пределот на аналниот отвор кој налик на перниче служи за задржување на гасови и слуз. Хемороидни васкуларни чворови имаме сите, а тегобите настануваат кога тие ќе се воспалат.

Повеќе за хемороиди

Што претставуваат хемороидите?

Хемороидите често се табу - тема, но се појавуваат почесто отколку што се мисли. Се појавуваат кај околу 50% од населението и тоа, подеднакво и кај мажите, и кај жените. Повеќето од нив се многу непријатни, но не се опасни по животот. Симптомите можат да исчезнат по неколку дена, но најчесто повторно се јавуваат во уште потешка форма. Ако не сте сигурни дали симптомите кои ги чувствувате се последица на хемороиди, во тој случај ви препорачуваме да се советувате со доктор. Болките и крварењето предизвикани од ректумот, всушност можат да бидат симптоми на посеризони болести кои бараат поинаков третман.

Чести симптоми

За производот HemoClin

HemoClin гелот е иновативен гел кој овозможува брзо ублажување на тегобите и помош при појава на:

  • внатрешни и надворешни хемороиди
  • болни фисури
  • други тегоби во пределот на аналниот отвор (чешање и непријатно чувство)
Прочитај повеќе